Billedtekst: få varmen pumpet ind i huset.

Mere om Energioptimering – Derfor giver det kun mening at anskaffe en varmepumpe, når vinduer og døre er effektive

Varmepumper er kommet på alles læber. I året 2030 skal alle oliefyr i Danmark være udskiftet med enten varmepumper eller være koblet til fjernvarmenettet. Det betyder, at varmepumper snart begynder at gå som varmt brød. Ikke nok med at det er godt for klimaet at skifte væk fra fossile brændstoffer som olie, så er en varmepumpe også med til at pumpe luften ud af varmeregningen. Det kræver dog de rigtige vinduer og døre i huset også. Læs mere her.  

Hvis du skal have installeret en varmepumpe i den nærmeste fremtid, så er det værd at overveje, om dit hus nu også er ordentligt isoleret. Hvis du normalt fyrer med olie derhjemme, så kan en varmepumpe være et godt alternativ. Fra 2030 er det ikke længere lovligt at have et oliefyr stående derhjemme, og her er varmepumper den miljørigtige løsning. 

Men det nytter ikke meget at have en varmepumpe, hvis dine døre og vinduer ikke er isolerede ordentligt. Ellers kan du nemlig ikke holde på varmen, som din varmepumpe pumper ind i huset enten som luft eller gennem vandrørene og radiatorer, og så nytter det ikke så meget. 

Det koster en varmepumpe 

Hvad koster det at installere en varmepumpe, tænker du måske? Det kommer helt an på, hvilken slags varmepumpe, du skal have. En luft-til-luft varmepumpe er en af de mest populære, fordi den kræver ikke nogen større installation, og det hele kan gøre for mellem 3.000 og 4.000 kroner.  

En luft-til-vand varmepumpe derimod er en mere omfattende proces, da der skal graves rør og installeres vandtank, der kobles til vandrørene. Det koster derfor op imod 19.000 kroner for det hele, men til gengæld fjernes også dit gamle oliefyr som en del af tilbuddet.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *