Gode tips til at peppe sommerhuset op

Vi går sommeren i møde og det betyder for mange danskere en tilbagevenden til de hyggelige sommerhuse rundt om i det danske sommerland. I den forbindelse har de fleste sikkert overvejet at få renoveret eller peppet sommerhuset op med nye ting, men man har måske droppet idéen af økonomiske årsager. Men det behøver ikke koste en formue at sætte præg på det gamle sommerhus. Med få midler og lidt kreativ tænkning kan man hurtigt få skabt lidt ekstra idyl og æstetik i sommer residensen. Her følger et par gode tips til hvor man eventuelt kan starte.

Sæt kulør på væggene

Måske er du træt af de hvide vægge eller træfarvede bjælker i sommerhuset eller annekset og ønsker at få skabt lidt liv og noget dejligt at se på. Her kan man med fordel kaste sig over diverse plakater som i dag faktisk fåes i flere forskellige udgaver og størrelser. Du kan finde alt hvad hjertet begærer af motiver der ikke bare vil passe ind i farvevalget i sommerhuset, men som måske også vil kunne skabe lidt kontrast. Temaerne er uendelige og du vil med sikkerhed kunne finde noget der passer præcist til dine præferencer.

 

 

Byg dit eget shelter i haven eller på grunden

Friluftsliv bliver mere og mere populært. Vi drager oftere ud i den danske natur for at overnatte i telt eller shelter. Faktisk i en sådan grad at der er så meget rift om pladserne, at de ofte er optaget. Men du behøver ikke rejse alverdens steder hen, når du alligevel kan bygge dit eget shelter bagest i sommerhushaven. På nettet kan man finde flere forskellige nemme og hurtige vejledninger til at bygge et simpelt shelter, hvor børnene eller hele familien kan overnatte på lune sommernætter og betragte stjernehimlen.

 

Lav din egen urtehave

Med til de danske sommerhuse hører også relativt store grunde. Der er i den forbindelse regler for hvor meget man må bygge på grunden, men der er ingen regler for hvor meget du må dyrke jorden. Du kan uden problemer udvælge et lille stykke jord eller græsplæne og grave ud til en lille urtehave, hvor du lægger ny frisk muld og planter urter og andet efter eget valg. Det kan ende for de fleste ende i en helt igennem afstressende fritidssyssel at gå og passe sin egen lille hjemmelavede urtehave.

 

Skab en vild have med biodiversitet

Det kan lyde skørt at tale om at lade noget stå urørt i forbindelse med at skabe noget nyt, men det er ikke desto mindre den nye trend blandt mange naturelskere og grundejere. Vi lever i en tid hvor alt bliver klippet til, fældet og ordnet så naturen kan fremstå mere civiliseret i vores nærhed. Men flere taler nu om at give naturen friere spil i forbindelse med at skabe mere biodiversitet. Fugle, insekter og især bier har brug for vild natur at leve i og i den forbindelse er en vild sommerhushave et lille paradis. Prøv derfor at udvælge dele af din sommerhusgrund, hvor du for en periode lader græsset, blomsterne og buskene stå. Det kan hænde at blive smukt i alt sin naturlige vildskab, og de hårdt prøvede danske bier vil elske det.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *