Forsikringer til hus – Hvilke forsikringer er nødvendige?

Når man skal købe hus, så er der utroligt mange ting man skal være opmærksom på, og der er mange ting man skal huske. Derfor kan det godt være noget af en mundfuld at finde ud af hvilke forsikringer man skal have købt når man går fra en lejlighed til et hus. Men her er det heldigvis en fordel at have stået i samme situation tidligere, så derfor har vi valgt at lave en lille guide du kan bruge når du flytter i hus, så du er sikker på at have alle de rigtige forsikringer.

Se her vores liste med forsikringer til når du flytter i hus.

Husforsikring

Når man flytter i hus, så er det nødvendigt at du får en husforsikring. En husforsikring forsikre selve husets stand, som eksempelvis dækker hvis taget går i stykker, vandskader, fundamentet og lignende skader som kan ske på skades yderside. Når man har en husforsikring, så er man dækket imod de værste skader der kan ske på ens hus, ved eksempelvis storm, lynnedslag og lignende situationer.

Indbo forsikring

En indbo forsikring bør man have uanset om man bor i hus, lejlighed eller noget helt andet. Når man har en indbo forsikring, så er man dækket for alle ens genstande og ejendele indenfor i huset. Det betyder at hvis du har nogle ejendele som går i stykker, så kan du få forsikringen til at dække dem.
Når man er dækket af en indbo forsikring, så er du også forsikret imod indbrud hvis der har været tyveri, mens det er husforsikringen der dækker hvis indbrudstyven har gjort skade på selve huset for at få adgang til dit hjem.

Ejerskifte forsikring

En ejerskifte forsikring bliver typisk tegnet i forbindelse med et huskøb eller hussalg, hvor man ved et skifte af ejer, bliver forsikret imod de ting som ikke står i tilstandsrapporten. Det betyder at hvis der er ukendte skader, så dækker denne forsikring. Denne bør alle der køber hus tegne.

Hundeforsikring

Når man har hund, uanset om man bor i hus eller ej, så bør man have en hundeansvarsforsikring, som sikre hvis din hund gør skade på andre dyr, mennesker eller ejendom. Dette er en forsikring som du ikke må undvære og hvis du lader være med at tegne den, så kan det give en bøde på 3000 kroner, da det er en lovpligtig forsikring til din hund.

Der findes også en frivillig hundesygeforsikring som man kan købe ekstra, som også sikre din hund imod ting som dyrlæger, medicin, hundepension og lignende, hvor det kan være en rigtig dyr affære.

En af de bedste forsikringsselskaber i landet er Alka hundeansvarsforsikring som dækker alle disse ting. Alka er eksempelvis blevet kåret til bedst i test af forbrugerrådets magasin ”Tænk penge” hvor de blevet testet sammen med 14 andre forsikringsselakber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *