Bioethanol indendørs – Skal vinduerne åbnes?

Bioethanol indendørs – Skal vinduerne åbnes?

Det er ved at være på tid at få tændt op i hyggen, men der er bare et problem. Du har ingen brændeovn, og stearinlys er ikke helt nok. Så er en biopejs helt ideel til at hygge indendørs, fordi de giver den samme hygge, men kan bruges uden at man skal have en brændeovn eller en pejs.

Men hvilken brændstof bruger en biopejs og kan det bruges uden at vindene er åbne?

Hvad er Bioethanol?

Bioethanol er brændstof til en biopejs og er meget velkendt til netop dette formål. Når man bruger bioethanol, så er det vigtigt at huske, at det er noget man skal have respekt for, men det er dog fuldstændig ufarligt at bruge. Bioethanol er en alkohol eller bedre kendt som en sprit, som fordamper øjeblikkeligt ved kontakt med ild.

Er Bioethanol farligt indenfor?

Nej bioethanol er som sagt sprit og det er helt oppe omkring 96 % sprit som fordamper øjeblikkeligt ved kontakt med ild. Der er også tilsat benzin i den førstegenerations bioethanol, og i den anden generatons bioethanol er det udelukkende skabt ved brug af plantedele der ikke er spiselige.

Den bedste bioethanol til en biopejs

Når du skal på jagt efter den bedste bioethanol så er det vigtigt at du går efter den bioethanol som brænder i længst tid, da det er den du får mest værdi ud af for pengene. Det er forskelligt hvor meget de forskellige biopejse brænder og i hvor lang tid, da nogle er større mens andre er mindre og derfor bruger mindre bioethanol.

Når du skal vælge brændstoffen til din biopejs, så er det vigtigt at du vælger det fra en leverandør du stoler på, og som gerne befinder sig i Danmark, da vi har nogle stramme regler for hvad bioethanol må indholde og ikke må indholde, hvilket sikre at du får en god kvalitet og ikke ender med noget som indeholder nogle forkerte ingredienser og derfor potentielt kan gøre det farligt at bruge indenfor. Men fra de danske leverandører kan du være fuldstændig rolig, da de skal leve op til nogle yderst stramme krav.

Hvilken indendørs biopejs skal man vælge?

Når du skal vælge en biopejs, så skal du vælge den model som du gerne vil have indenfor. Der findes de traditionelle biopejse til bordet, men så findes der også nogle lidt større som er en biopejs indbygning som fylder lidt mere, men som også ligner en brændeovn endnu mere. Hvilken model du vælger er fuldstændig op til dig og afhænger af hvad du vil have, men naturligvis også dit hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *